Gostujuće predavanje – Učenje na radnom mestu i kolaborativno učenje

Poštovane kolege,

Ovim putem vas obaveštavamo da će se u subotu 13.03.2021. u vremenu od 10.30 – 12.00h održati predavanje na temu Učenje na radnom mestu i kolaborativno učenje. Ovaj događaj je deo ciklusa gostujućih predavanja koji su planirani tokom marta meseca u okviru predmeta Upravljanje znanjem koji se realizuje na master studijama.

Gostujući predavači će biti Marija Stojadinović i Nenad Stojanović.

Marija Stojadinović je diplomirani psiholog i direktor Razvojnog biznis centra Kragujevac. Od 2008. godine radi na projektima iz oblasti lokalnog društveno-ekonomskog razvoja, a naročito unapređenja ljudskog kapitala i konkurenosti na tržištu rada. Akreditovani je trener Privredne komore Srbije za instruktore kompanija u dualnom obrazovanju, trener je instruktora kompanija uključenih u neformalne obuke na radnom mestu, po metodologiji Švajcarskog instituta za stručno obrazovanje, i koautorka Priručnika za instruktore u kompanijama uključene u neformalne obuke na radnom mestu, izdatog od strane Niras-IP Consult group. Tokom poslednjih 5 godina, kao deo tima Razvojnog biznis centra Kragujevac, učestvovala je u pripremi i realizaciji preko 30 različitih obuka na radnom mestu u saradnji sa kompanijama, srednjim stručnim školama i drugim pružaocima obuka.

Nenad Stojanović je osnivač Proaktiv-a i Deli prostora u Nišu. Nenad ima dugogodišnje iskustvo u radu sa organizacijama i neformalnim grupama na razvoju ideja. Pisanje projekata i prikupljanje sredstava je njegova specijalnost. Radio u više organizacija civilnog društva. Osnivanjem Deli prostora je ostvario svoju davnašnju želju a to je da u jednom centru spoji kreativne ljude koji u njemu rade i dele svoje ideje, znanje i iskustva. Deli prostor čine ljudi koji povezuju svoje veštine u zajedničke poslovne poduhvate. Deli prostor je mesto nastanka novih vrednosti i centar kreativnog Niša.

 

Cilj ovog predavanja je upoznati se sa osnovnim principima učenja na radnom mestu i kolaborativnog učenja i razmeniti iskustva iz prakse.

Učenje na radnom mestu je poslednjih godina jedna od vodećih tema u našem društvu i čitavoj Evropi, u oblasti obrazovanja i zapošljavanja. Ekonomija zasnovana na znanju i industrijska revolucija 4.0 zahtevaju ljude obučene po meri savremenog trenutka. Tehnologije i poslovi menjaju se na dnevnom nivou, zbog čega industrija traži nova rešenja, brze i fleksibilne modele učenja, koji omogućuju efikasno i učinkovito sticanje potrebnih kompetencija, trenutno primenljivih i prilagodljivih za dalji razvoj, u skladu sa potrebama privrede i savremenog tržišta rada.

Uz učenje na radnom mestu, paralelno se sve više razvija i koncept kolaborativnog učenja kao jedne vrste nadogradnje individualnog pristupa učenju i to kroz tkz. co-working habove tj. zajedničke prostore. Co-working nudi okruženost posvećenim ljudima, stručnu i mentorsku pomoć, kontakte i umrežavanje, pristup najnovijim tehnologijama.

Pozivamo sve studente na Fakultetu za projektni i inovacioni menadžment da prisustvuju ovom predavanju, a pristup predavanju je omogućen putem sledećeg linka:

Join Zoom Meeting
Topic: Upravljanje znanjem
Time: Mar 13, 2021 10:30 AM Belgrade
Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/97155720896?pwd=MTVQYlZXQko4TlZqdm1qeXZXa0g3UT09
Meeting ID: 971 5572 0896
Passcode: 736840
Find your local number: https://zoom.us/u/ab9EC7vsxO

Vaš PMC.

Leave a comment