Naši studenti ponovo najbolji

Studenti PMC-a osvojili su ponovo prvo mesto, ovoga puta na takmičenju u okviru Career Days, najvećem sajmu edukacije, praksi i poslova koji organizuje AISEC. Jelena Ružić, Valentina Milojević, Nina Stefanović i Stefan Živanović najbolje su rešili studiju slučaja koju im je zadala kompanija Delhaize – kako da povežu zaposlene tokom rada od kuće a da i dalje ostanu produktivni. Dobili su vredne nagrade i očekuju implementaciju svoje ideje!

Career Days je najveći sajam edukacije, praksi i poslova koji ima uspešnu tradiciju dugu 28 godina. Cilj ovog projekta jeste da omogući povezivanje mladih i obrazovanih ljudi sa uspešnim kompanijama. Stvaranjem ovakve mreže komunikacije, kompanije mogu da zaposle mlade prema kriterijumima koje su unapred definisale dok veliki broj kvalitetnih kandidata dobija priliku za praksu ili otpočinjanje karijere

Case your Career je studija slučaja koja je u sklopu ovog projekta. Učesnici su  imali priliku da rešavaju case koju su za njih pripremili predstavnici kompanija Mercator, Bambi i Delhaize. Tokom ovog procesa imali su priliku da razviju veštine rada u timu, rada pod pritiskom, veštine prezentovanja, starteškog razmišljanja i sl.

-Izuzetno mi je drago što mi je PMC po drugi put pružio priliku da učestvujem na takmičenju i posle trećeg mesta, osvojimo prvo. Pored toga, za mene kao studenta iz unutrašnjosti, koji od početka studiranja sluša online nastavu, izuzetno je važno što sam upoznala kolege sa različitih godina studija i sa oba smera. Ta energija i saveti su mi najdragoceniji – istakla je Nina Stefanović, studentkinja druge godine.

Inače, Nina je i na Case your Career i FINra Challengu bila najmlađa takmičarka. Dobar temelj je postavljen. Ostalo je još samo da se polako radi na nadogradnji.

Leave a comment