PMC počeo realizaciju programa namenjenog javnom sektoru

Fakultet za projektni i inovacioni menadžment Beograd do kraja godine realizuje Program obuke Upravljanje projektima u javnom sektoru u okviru projekta Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji – GIZ DKTI.

Cilj programa obuke je podizanje kapaciteta lokalnih samouprava za upravljanje projektima u sektoru energetske tranzicije i klimatskih promena.

U programu aktivno učestvuje 29 polaznika iz Bača, Niša, Priboja, Bačkog Petrovca, Bačke Palanke, Temerina,  Beočina, Kruševca, Nove Crnje, Sečnja, Zrenjanina, Užica, Požege, Kosjerića, Kragujevca, Kikinde i Pirota.

Polaznici u periodu od mesec dana, uz podršku predavača i mentora, razvijaju projektne predloge za odabrane teme iz oblasti klimatskih promena, obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.

Na završetku programa polaznici koji tokom rada na projektnim predlozima budu zadovoljili kriterijume neophodne za sertifikaciju postavljene od strane Međunarodne organizacije za upravljanje projektima IPMA Srbija biće sertifikovani za Project Cycle Management i Green Project Management meodologije.

*Projekat „Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji” zajedno sprovode GIZ (komponenta tehničke podrške) i Nemačka razvojna banka KfW (finansijska komponenta). Program finansira Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) Savezne Republike Nemačke u okviru Nemačke klimatsko-tehnološke inicijative.

 

Leave a comment