STUDENTI PMC-a među deset najboljih timova u regionu na takmičenju Lumen Bussinessa iz Hrvatske

Subota, 29. maja 2021., donela nam je napeto finale Lumen business takmičenja u izradi case study-ja za timove iz celog regiona koji je organizovao hrvatski Estudenta. Proglašenje i dodela nagrada bila je uživo u Zagrebačkom West hub-u, a za studente koji nisu mogli da doputuju organizovano je online uključenje na Zoom platformi. Ukupno je učestvovalo 123 tima iz celoga regiona, a timovi sa PMC-a Daranea (Jelena Ružić, Tara Trandafilov i Vasilije Nikolić), kao i PMC tim 1 (Ena Radovanović, Isidora Stević i Marija Resanović) ušli su među deset najboljih u regionu sa mentorkom doc. dr Bojanom Ostojić.

Tok takmičenja

Na takmičenje su se mogli prijaviti svi studenti  osnovnih i master studija iz regiona. Rad se predavao u vidu rešenja studije slučaja, zatim je sledilo polufinale i prezentovanje radova i na kraju veliko finale, pitch za učesnike prva tri mesta i stručni komentari žirija. Inače žiri je bio iz kompanija za koje su studenti i radili studije slučaja – British American Tobacco, Loreal, Adria, Privredna banka Zagreb, Pliva i Helen Doron English.

Zaista je bilo uživanje slušati izlaganje mladih ljudi koji kreiraju našu budućnost. Zaključak žirija je bio jednoglasan: Ne treba kreirati kampanje bez mladih ljudi, oni su prepuni novih ideja i energije!

 

Leave a comment