STUDENTI PMC-a u finalu LUMEN Businessa

Studenti druge godine PMC-a Ena Radovanović, Isidora Stević, Marija Resanović, Tara Trandafilov, Vasilije Nikolić i sa treće godine Jelena Ružić plasirali su se u finale regionalnog takmičenja LUMEN Business koji organizuje hrvatska neprofitna organizacija eSTUDENT.

LUMEN Business predstavlja jedno od četiri područja LUMEN takmičenja, najvećeg studentskog takmičenja u regionu pod organizacijom studentskog udruženja eSTUDENT. U sklopu LUMEN Businessa takmiče se timovi studenata koji rade na rešavanju poslovnih slučajeva zadatih od strane partnerskih kompanija. Ovogodišnji partneri takmičenja su: British American TobaccoL’Oréal AdriaPrivredna banka ZagrebPliva i Helen Doron English. Osim što su za tri najuspješnija tima predviđene novčane nagrade, učešće u takmičenju  kandidatima otvara i mogućnost prakse, edukacije i drugih vrednih iskustava u sklopu partnerskih kompanija. Teme poslovnih slučajeva su: marketing, marketing-dizajn, trend budućnosti, duvanska industrija i društveno odgovorno poslovanje. 

eSTUDENT je neprofitno udruženje nastalo 2004. godine inicijativom  aktivnih studenata i asistenata sa željom da njeni članovi budu inicijatori promena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja.

Danas, kao najveća i najaktivnija studentska unija u Hrvatskoj, okuplja više od 200 aktivnih članova, studenata mnogih fakulteta u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu. Svake godine organizije se preko dvadeset projekata na kojima učestvuje nekoliko stotina studenata iz Hrvatske, ali i celog  regiona. Svim članovima je zajednička strast, entuzijazam i kreativnost koja ih  motiviše da šire postojeće projekte i stvaraju nove. Time daju  priliku studentima da se dodatno edukuju, odvaže na nove izazove i steknu dodatna iskustva tokom studiranja.

S obzirom da sve što rade, student PMC-a, pristupaju iskreno, motivisano, gledajući u budućnost dok ne pretoče svoje vizije u stvarnost, nadamo se da će uspešno proći i u samom finalu koje se održava online krajem maja.

Leave a comment