Održan Innovate Serbia Transfer Forum

U ponedeljak 4. i utorak 5. decembra na Fakultetu za projektni i inovacioni menadžment prof. dr Petar Jovanović održao se Innovate SERBIA Transfer Forum u saradnji sa kolegama sa Tehničkog univerziteta iz Minhena i organizacijom IPMA Srbija.

Sadašnji i bivši studenti sa Fakulteta su sarađivali sa profesorima i profesionalcima iz industrije, slušali njihova predavanja i upijali njihova znanja koja su kasnije preneli u svoju Pitch prezentaciju za kraj foruma. Fakultet su predstavljali Predsednik saveta Fakulteta doc. dr Filip Jovanović i brojni profesori. Takođe, u organizaciji Foruma su bile i doc. dr Milica Jovanović sa Fakulteta organizacionih nauka i Vladana Stepanović iz organizacije IPMA Srbija.

Tema ovog foruma je bio razvoj preduzetničkog duha u zemlji, sa naglaskom na mlade koji žele da se otisnu u preduzetničke vode. Takođe, predavači su pružali informacije o pokretanju malog preduzeća u Srbiji, kao i u Nemačkoj. Kako doći do ideje, saradnika i potrebnih sredstava su samo neki od saznanja koje su naši studenti stekli.

Predavanja su se bavila tematikom razvoja Precelerator organizacija, saradnjom visokog obrazovanja, istraživačkih organizacija i industrije, kao i načinima pokretanja preduzeća.

Studenti i profesori Fakulteta su imali priliku i da čuju iskustva dvojice kolega sa Tehničkog univerziteta u Minhenu koji su osnovali sopstvene organizacije i preduzeća.

Studenti koji su učestvovali su kolege sa smerova Projektni menadžment i Informacione tehnologije i razvoj sistema – Dunja Gujičić, Aleksa Mihailović, Dušan Devedžić, Jelena Šarčev, Nikolija Živanović, Stefan Živanović, Petar Mitrović, Kosta Zečević, Vasilije Matović, Luka Miljković, Teodora Batoćanin, Amir Pluncević i Ahmed Tuzinac.

Zahvaljujemo se kolegama koji su aktivni učestvovali u konferenciji, kao i organizatorima i saradnicima i nadamo se ponovnom okupljanju!

Leave a comment