PMC MARKETING CHALLENGE

Danas, 9.12. je uspešno završen prvi Marketing Challenge u organizaciji Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment PMC. Pored studenata PMC, takmičili su se i kolege sa FON-a, Ekonomskog fakulteta, kao i kolege sa PIM univerziteta iz Banja Luke i Fakulteta za menadžment iz Herceg Novog. Bilo je ukupno trideset i tri tima, od kojih je pet prošlo u finale.

Bez obzira što se sve dešavalo online, studenti su pokazali odlično znanje iz marketinga, brendiranja i vođenja društvenih mreža. Tokom konsultacija postavljali su bezbroj pitanja i predlagali izuzetno kreativne ideje. Osetila se želja za pobedom i novim saznanjima.

I kako svako takmičenje mora da ima pobednika, tako je i prvi „Marketing Challenge PMC“ dobio svog pobednika, a to je ekipa Daranea sa PMC-a, studentkinja Jelena Ružić sa treće godine projektnog menadžmenta i njene kolege sa druge godine IT smera Stefan Živanović, Marko Mitrović i Mihajlo Milosavljević. Oni su pokazali kako možemo Srbiju brendirati još lepše i zaluženo će se odmarati u Grčkoj i Pegaz rezortu. Drugo mesto osvojili su Valentina Đukić, Marija Stojanović sa FON-a i Anastasija Drašković sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, dok je treće mesto pripalo ekipi Lady killers Eni Radovanović, Isidori Stević i Mariji Resanović. Njih čeka vikend takođe u Vrnjačkoj banji u Cvetnim konacima i Herceg Novom.

Četvrto i peto mesto osvojile su ekipe Bloom, brendiranje visokoobrazovnih ustanova i ekipa Veni vidi vici, brendiranje društvenih mreža.

A žiri na čelu sa predsednicom Irenom Trifunović, direktorkom marketinga Opela za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, Manuela Stamatović , direktorka i vlasnica Puzzle consaltinga, profesorka Vesna Opavsky sa UDG Univirziteta u Podgorici, Nenad Čaluković, glavni i odgovorni urednik časopisa “Kakarkter”, Milica Đokić Managing direktorkta Color Press grupe i doc.dr Ljiljana Berezljev, predstavnica Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment PMC dodelili su i specijalne nagrade, jer su neke timove samo delovi poena delili od ulaska u finale. A to su:

Tuberi (Ivan Ćopić i Vasilije Nikolić, druga godina osnovnih studija)-nagrada za motivaciju – kursevi po izboru Krojačeve škole

Check your map (Ana Lojanica, Valentina Milojević i Nadežda Dukić, druga godina master studija) – nagrada za kreativnost, etno restoran “Avlija” u Bogatiću

Challengers –  Milica Stefanović, Luka Stevović, Varja Đokić i Irena Fanfani (kolege sa Fakulteta za menadžment iz Crne Gore) – za posebnu angažovanost, kursevi Pregovarača i vrednosni vaučeri kompanije Paradiso

Fumel (Sofija Petković, Milica Mitić, Uroš Ristović i Filip Krstić) – za vizuelnu prezentaciju, kursevi Imarketing

Brainstorming (Mia Mićanović,Nina Stefanović i Nikolina Jovanović, prva godina osnovnih studija) za najperspektivniji tim – izdavačka kuća Kontrast izdavaštvo

Bilo nam je zadovoljstvo da ugostimo pametne, talentovane i nasmejane mlade ljude, na kojima je budućnost gradova i zemalja iz kojih dolaze. Zahvaljujemo se našim kolegama koji su prihvatili poziv i bili uz svoje studente.

S obzirom da je takmičenje bilo uspešno, trudićemo se da ono postane tradicionalno jer mladost, energija , entuzijazam i humanost pokreću svet. A najuspešniji deo takmičenja, desio se prethodne nedelje, kada su student umesto kotizacije, odlučili da organizuju humanitarnu akciju, gde su prikupili garderobu, slatkiše i sredstva za higijenu za decu “Svratišta”. Na njima svet ostaje. Tada su svi bili POBEDNICI!

Leave a comment