Studenti PMC-a osvojili drugo mesto na ESTIEM TIMES LQ takmičenju u menadžerskim i inženjerskim veštinama

Valentina Milojević, studentkinja treće godine i Aleksa Mihailović student druge godine osvojili su drugo mesto na TIMES LQ tačmičenju koje je održano u online formatu, putem Zoom-a.

Kompanija Startuj.com bila je glavni partner takmičenja. Cilj studije slučaja bio je da se preko društvenih mreža i drugih kanala komunikacija dopre do što većeg broja potencijalnih korisnika njihovih usluga, to jest mladih koji će naći praksu ili posao.Timovi su na raspolaganju imali 3.5h za rešavanje studije slučaja na engleskom jeziku i 15 minuta za prezentaciju. Nakon prezentacije, članovi žirija su na raspolaganju imali 10 minuta za dodatna pitanja i eventualnu diskusiju.

Prema pravilima daljeg takmičenja studenti koji su osvojili prvo mesto idu u polufinale Evropskog takmičenja, a pre polufinala imaju pravo na dve izmene u timu. Žiri je predložio da iskoriste te izmene i da ukljuće nekog iz timova koji su osvojili drugo i treće mesto. Ostaje nam da budemo strpljivi i čekamo kartu za Evropu.

  • Meni je ovo prvo takmičenje na fakultetu i zaista sam prezadovoljan. Da li ćemo otići dalje ili ne, to je na žiriju. Ali generalno učešće u svim aktivnostima fakulteta, kojie nam profesori preporučuju, su stvari koji nam mogu pomoći mnogo kada ga jednog dana završimo – rekao je Mihajlović i dodao da mu se jako dopada što rade primere iz prakse.

Kolegnica Milojević se složila sa svojim kolegom. Inače ovo je Valentini peta medalja na PMC, osvojila je tri zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu.

Svim učesnicima čestitamo, a pobednicima želimo mnogo uspeha u nastavku takmičenja.

Organizatori takmičenja:

ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management) je studentska organizacija koja ima za cilj da poveže studente industrijskog inženjerstva i menadžmenta kroz projekte i saradnju. ESTIEM lokalna Grupa Novi Sad je osnovana 2002. godine na Fakultetu tehničkih nauka. Osnovni cilj je povezivanje i integracija studenata IIM-a kroz projekte i saradnju, kao i lični i profesionalni razvoj članova lokalne grupe Novi Sad, koji su do sada organizovali preko 60 lokalnih i međunarodnih skupova. Projekti koje organizuju svake godine su Kick-Off-Week, ESTIEM Sajam zapošljavanja, FTN Challenge, FTN Challenge Junior i EXIT Activity Week. Aktivno volontiranje i doprinos zajednici kroz projekte kao što su Novi Sad evropska prestonica kulture i Novi Sad evropska prestonica mladih su, takođe, jedan od ciljeva Lokalne Grupe. Projekti koje organizuju svake godine su: Kick-Off Week, ESTIEM sajam zapošljavanja, FTN Challenge, FTN Challenge Junior, EXIT Activity Week.

 

Leave a comment