Studenti PMC-a osvojili dva prva mesta u rešavanju studija slučajeva u organizaciji Saveza studenata FON-a

Nedavno je završen Sajam praksi i rešavanja studija slučaja koje su zadale renomirarane kompanije Bambi, Merkator, Startuj.com i IGT. Deseti po redu, jubilarni, bio je taličan i za naše studente Jelenu Ružić, Valentinu Milojević, Đurđicu Krsmanović, Aleksu Mihailovića i Vasilija Nikolića, koji su pobedili u dve (od četiri kategorije) rešavajući studije slučaja za Bambi i Startuj.com i osvojili prakse u kompanijama.

Sajam praksi održan je u hotelu “Metropol”, a Savez studenata FON-a bio više nego izvrstan domaćin organizator. Pored klasičnog predstavljanja kompanija organizovane su i razne radionice koje mladim ljudima pomažu u traženju prvog posla ili prakse: kako napisati CV, strah od javnog nastupa i mnoge druge. Na organizaciji im mogu pozavideti i brojni Evropski univerziteti. Manifestaciju je zatvorio rektor Beogradskog univerziteta profesor Vladan Đokić, poželeo je organizatorima i učesnicima puno sreće i naglasio je da je siguran da će stečeno znanje primeniti i u praksi.

Prvi tim rešavao je studio slučaja za kompaniju Bambi, uvođenje novih ukusa Wellness keksa na tržište:

  • Izabrali smo kao prvi ukus crnu čokoladu i kikiriki, a drugi ukus je bila kombinacija matcha i urma, za povećanje energije. S obzirom da svi živimo jako brzo i nezdravo se hranimo, potrudili smo se da smislimo nešto zdravo, a što se promocije tiče ponudili smo rešenje sa veoma malim budžetom – istakla je Đurđica Krsmanović, studentkinja druge godine PMC-a.

Vasilije Nikolić, koji je radio studiju za Startuj.com, još jednom je potvrdio koliki je značaj same prakse za mlade ljude tokom studija:

  • Formalno obrazovanje je veoma bitno ali takođe i neformalno jer svi jedva čekamo da negde primenimo naučeno. Stratuj.com je sajt koji posluje u okviru čuvenog Infostuda, samo namenjen mladima i njihovim potrebama, gde mogu pronaći praksu, takmičenja, predavanja, itd… Mi smo im ponudili rešenje za unapređenje sajta i kako da što više mladih sazna za njih. Hvala im još jednom što su prepoznali naš trud i što smo dobili priliku da kroz praksu vidimo kako je biti deo njihovog tima – zaključio je Nikolić.

Leave a comment