Studentkinje PMC-a posetile kompaniju Zlatiborac

Studentkinje Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment bile su gosti kompanije Zlatiborac. Posetile su fabriku u Mačkatu, gde su se upoznali sa svim koracima i procesima u proizvodnji i preradi mesa i razgovarale su sa stručnjacima iz te oblasti.

Ova poseta je organizovana nakon pobede na Danima prakse u organizaciji Saveza studenata Fakulteta organizacionih nauka u martu ove godine. Studentkinje druge godine Jelena Šarčev i Teodora Batoćanin sa smera Projektni menadžment su uspešno rešile poslovnu studiju slučaja i sa profesorkom Bojanom Ostojić dobile priliku da vide proces proizvodnje u prehrambenoj industriji koji se odvija prema najvišim standardima.

Pri poseti fabrike, razgovarale su sa Natašom Ljubojević Vesović, tehnologom za kontrolu kvaliteta, koja je do detalja predstavila svaki postupak u proizvodnji, tehnološku karakteristiku i dala odgovor na sva postavljena pitanja, kao i sa menadžerkom ljudskih resursa Ljiljanom Knežević, koja je prenela sve bitne faktore na koje treba obratiti pažnju pri vođenju i motivaciji ljudi koji rade u velikoj organizaciji. Takođe, ponovo su se susrele sa sudijama sa takmičenja, Tatjanom Arsić Milanović, menadžerkom komunikacija, i Goranom Srezorskim, direktorom prodaje, koji su podelili i svoju perspektivu i ulogu u ovoj kompaniji.

Zahvaljujemo se našim domaćinima i kompaniji Zlatiborac na izdvojenom vremenu i znanju koje su podelili sa studentkinjama, dajući im priliku da se već tokom fakulteta upoznaju sa organizacijom i načinom rada u jednoj od najvećih kompanija u Srbiji i lideru u prehrambenoj industriji!

Leave a comment