Završena prva online škola poslovnih veština

Na fakultetu za Projektni i inovacioni menadžment PMC uspešno je završena prva Zimska online škola poslovnih veština. Trajala je pet dana, a pored studenata PMC-a učesnici su bili i studenti Fakulteta za menadžment iz Herceg Novog.

Predavači su bili uspešni preduzetnici kao i profesor Marko Jurakić, sa Akademije “Vimal” iz Hrvatske.

Škola se bavila temama kako da uspešno predstavite sebe u svakoj situaciji, napišete biografiju koju će pročitati potencijalni poslodavac i pozvati vas na razgovor, kako da ne upadnete u zamke poslovanja, alatima i tehnikama timskog rada, na koji način da se oslobodimo treme…Samo su neke od tema. Teoriju i praksu su pokušali da spoje na jednom mestu kroz adekvatne studije slučaja. Jedan od ciljeva predavača je bio da komunikacione vešine postanu rutina mladih ljudi dok su još na fakultetu i atmosfera prijatnosti će biti tu.

Ena Radovanović, studentkinja druge godine, na zanimljiv način je prenela svoje utiske :
Kaži mi – Zaboraviću
Pokaži mi – Zapamtiću
Pusti me da sam uradim – Naučiću!

Ovo je zapravo glavna poenta škole i priznajem kao i većina mojih kolega jedva čekamo novu. Predavanja i praktični delovi su zaista bili odlični! Nadamo se da neće biti samo po sezonama i da ćemo imati više prilika da sa kolegama iz regiona razmenimo utiske-zaključila je Radovanovićeva.

Dok se kolegnica Ružić nadovezala:

– Jedna od divnih stvari je što smo i mi student mogli da prenesemo svoja iskustva iz prakse. Recimo ja sam predavala o značaju ličnog brenda, a kolegnica Neda Mirilović-Trninić , po struci psihoterapeut, a kod nas je završna godina master studija, otkrila nam je na koji način da se oslobodimo treme, koju svi imamo, hteli mi to da priznamo ili ne.

Najaktivniji studenti na predavanjima su nagrađeni knjigama izdavačke kuće “Kontrast”.

Leave a comment