Šta je zapravo menadžment?

U prvom od serijala tekstova sa našeg bloga, pozivamo Vas da pročitate izuzetno značajan tekst koji govori o tome šta je zapravo menadžment i šta ova, veoma upotrebljavana, reč zapravo znači.

Svuda oko nas se priča o menadžerima i menadžmentu, i podrazumeva se da o tome već svi sve znaju i da je u pitanju objašnjen i poznat pojam, iako u javnosti, pa i na internetu, kruži mnogo i netačnih i nepotpunih informacija. Imajući u vidu da sve veći broj mladih kao svoju buduću profesiju vidi menadžment u raznim oblastima, smatramo da je neophodno da razjasnimo sve detalje vezane za ovaj proces. CIlj nam je da kroz niz tekstova mladim ljudima predočimo najvažnije veštine koje svaki menadžer mora imati i koja znanja su im potrebna. Naravno, i onim starijim i iskusnijim menadžerima, malo podsećanja na osnove uvek može dobro doći.

Tekstovi iz bloga su preuzeti iz knjiga „Menadžment“ i „Kako postati dobar menadžer“ koje je napisao naš osnivač, prof. dr Petar Jovanović. Ovi udžbenici se i dalje koriste kako na FON-u, tako i na drugim fakultetima i predstavljaju osnovno gradivo iz menadžmenta koje najbolje objašnjava ovu naučnu oblast.

Šta je menadžment?

 

Leave a comment